Om Gitte RaarupGitte Raarup, dansk billedkunstner, født i 1950.

Jeg er uddannet på Billedskolen 1988-90, er cand. mag i dansk og kunsthistorie og har taget en lang række kurser på Holbæk Kunsthøjskole (se CV)

Jeg henter min inspiration mange steder fra: naturen, de klassiske malerigenrer fx opstillinger, populærkunst og tegneserier, og ældre og nyere kunstnere: Van Gogh, Matisse, David Hockney, Tove Jansson, Gordon Higgins, Emily Gernild m.fl.

Mine billeder finder deres styrke i brugen af stærke farver og udforskningen af teknikker og materialer. Jeg arbejder primært med akryl og oliekridt på lærred. Farvekontraster, konturer, mange farvelag og eksperimenter med struktur og komposition skaber dynamik og liv i billederne, som er fyldte med farver og en følelse af glæde.

Jeg arbejder i serier, hvor jeg undersøger og udfolder mine motiver.

Her på hjemmesiden ses eksempler på

NATURE MORTE- STILLEBEN, det klassiske maleri,

MASKER- en serie fra 2020-21, inspireret af corona-pandemien og maskepåbud

MUMIER- en serie med udgangspunkt i Tove Janssons Mumifigur og lille MY

JONGLØRER og DRAGER- humoristiske, naivistiske figurer

” Som maler er mit mål at skabe liv, farve og bevægelse på billedfladen.

ikke at gengive virkeligheden. Jeg leger med elementer, farver, flade og rum. Jeg understreger og overdriver. Bygger op og river ned. Dækker til og maler over. Og jeg elsker citroner!